30.07.2019 08:30

Beckham’s Inter Miami CF doet peperdure transfer

David Beckham richtte in 2018 een nieuwe club op in de Verenigde Staten: Inter Miami CF. Het is de bedoeling dat de in Florida gelegen ploeg per 2020 zal deelnemen aan de Amerikaanse competitie, de Major League Soccer.

De voormalig voetballer van onder meer Manchester United, Real Madrid en Paris Saint-Germain, ging in de herfst van zijn carrière afbouwen in de MLS bij LA Galaxy en heeft sindsdien een sterke band met die competitie. Daarom besloot hij Inter Miami FC op te richten. Die club had nog geen enkele speler onder contract staan en om zo goed mogelijk voor de dag te komen, heeft Beckham alvast flink de portemonnee getrokken voor zijn eerste nieuwe speler.

> Bekijk hier het nieuwe stadion – met 25.000 zitplekken – van Inter Miami FC <

Twee Argentijnen zijn namelijk de eerste die zeker weten dat zij onder contract komen te staan bij Inter Miami CF. Julian Carranza wordt gehuurd van CA Banfield, maar vooral de transfer van Matías Pellegrini (foto onder) is een opvallende. De kleine buitenspeler komt namelijk voor een flink bedrag over van Estudiantes. Inter Miami CF betaalt liefst 8,1 miljoen euro voor het negentienjarige toptalent uit Argentinië. In de geschiedenis van de MLS werd er slechts viermaal vaker een hogere transfersom betaald. Daarmee toont Beckham zijn ambitie met de club die in het zwart en roze komt te spelen. 

De vijf duurste inkomende transfers in de Major League Soccer: 

  1. Gonzalo Martínez, Atlanta United – €13,2 miljoen
  2. Ezequiel Barco, Atlanta United – €12,3 miljoen
  3. Alejandro Pozuelo, Toronto CF – €9 miljoen
    Brian Fernández, Portland Timbers – €9 miljoen
  4. Matías Pellegrini, Inter Miami FC – €8,1 miljoen
  5. Alexandru Mitriță, New York City – €8 miljoen

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner