30.07.2019 15:30

Arsenal gaat transferrecord verpletteren voor Ivoriaan

Arsenal FC kende de afgelopen seizoenen een aantal teleurstellende jaren, maar wil aankomend seizoen weer écht aanhaken bij de top van de Premier League. Daarvoor moet de club zich versterken en met Nicolas Pépé gaat dat gebeuren.

De aanvaller, die afgelopen seizoen buitengewoon knap als tweede eindigde met Lille OSC, was dé revelatie in de Franse Ligue 1 in 2018/19. Op de supersterren van Paris Saint-Germain na was de Ivoriaanse vleugelaanvaller de meest besproken speler uit Frankrijk. De 24-jarige speler, die in de zomer van 2017 overkwam van Angers SCO, eindigde als tweede achter het Franse wonderkind Kylian Mbappé op de topscorerslijst. Wel werd Pépé de assistenkoning van de Ligue 1.

Volgens het gerenommeerde Engelse medium BBC is de aanvaller momenteel in Londen voor de medische keuring en als hij die succesvol doorstaat, lijkt niets een overgang naar Arsenal FC nog in de weg te staan. The Gunners moeten daarvoor wel flink in de buidel tasten en het eigen transferrecord verbreken. Pépé kost namelijk tachtig miljoen euro en stoot zodoende Pierre-Emerick Aubameyang van de troon als duurste Arsenal FC-aankoop ooit. Laatstgenoemde kwam in januari 2018 voor 63,75 miljoen euro over van Borussia Dortmund. 

De vijf duurste aankopen van Arsenal FC:

  1. Nicolas Pépé – €80 miljoen
  2. Pierre-Emerick Aubameyang – €63,75 miljoen
  3. Alexandre Lacazette – €53 miljoen
  4. Mesut Özil – €47 miljoen
  5. Granit Xhaka – €45 miljoen

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner