04.08.2019 12:30

Buitenlander met meeste duels voor Ajax vertrekt

Lasse Schöne vertrekt na zeven seizoenen bij Ajax. De Deense controleur maakt een mooie transfer naar de Italiaanse Serie A, waar hij uit zal komen voor Genoa CFC. Hij vertrekt als recordhouder uit Nederland.

De 33-jarige middenvelder trekt namelijk na 286 officiële duels in dienst van Ajax de Amsterdamse deur achter zich dicht. Daarmee is hij de buitenlander die het vaakst in actie kwam voor de 34-voudig landskampioen. Afgelopen seizoen passeerde hij Søren Lerby, die 269 keer het Ajax-shirt aantrok. Ook de nog actieve Jan Vertonghen (momenteel Tottenham Hotspur FC) staat hoog in de lijst.

Buitenlanders met meeste duels voor Ajax

  1. Lasse Schöne - 286 wedstrijden
  2. Søren Lerby - 269 wedstrijden
  3. Jari Litmanen - 255 wedstrijden
  4. Jan Vertonghen - 220 wedstrijden
  5. Frank Arnesen - 209 wedstrijden

Schöne beleefde zeven wisselvallige jaren bij Ajax. In zijn eerste seizoenen was hij met Frank de Boer oppermachtig in de Eredivisie, daarna beleefde hij een prijzendroogte van vier jaar. Afgelopen seizoen was hij basisspeler tijdens het succesvolle seizoen, waarin Ajax landskampioen werd en de KNVB beker won. De Deen maakte 47 doelpunten voor Ajax in de Eredivisie.

Omstreden
Door de jaren heen was de positie van Schöne eigenlijk altijd omstreden. Hij werd van NEC Nijmegen naar Amsterdam gehaald voor de breedte, maar telkens besloot de coach voor hem te kiezen: als controleur, aanvallende middenvelder, rechtsbuiten en zelfs als spits. Nu kiest hij dus voor een avontuur bij Genoa CFC, de nummer zeventien van Italië van afgelopen seizoen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner