03.08.2019 19:50

Ajax al drie jaar op rij zonder zege in ouverture

Ajax is er opnieuw niet in geslaagd om het eerste duel van het seizoen te winnen. Twee jaar geleden verloor het van Heracles Almelo, vorig jaar werd het tegen Heracles gelijk en dit jaar bleef het gelijk tegen Vitesse (2-2).

Daardoor blijft Ajax dus al voor het derde jaar op rij zonder driepunter in het openingsduel. Bij Ajax maakte Perr Schuurs zijn basisdebuut in de Eredivisie. De negentienjarige centrumverdediger veranderde een inzet van Matus Bero dusdanig van richting, dat Ajax na dertien minuten tegen een 1-0 achterstand aan moest kijken. André Onana kon daar geen stokje meer voor steken. De goal kwam op naam van Bero, die een reuzendoder blijkt. Van zijn vijf laatste goals maakte hij er twee tegen Ajax en een tegen PSV.

Middenvelder Donny van de Beek, in de belangstelling van Real Madrid, trok de stand na een halfuur gelijk. Op dat moment was de regerend landskampioen de betere partij, maar na rust werd de ploeg van Erik ten Hag weer slap. Oud-Ajacied Riechedly Bazoer schoot de 2-1 tegen de touwen. De middenvelder ontving vijf minuten voor tijd zijn tweede gele kaart, waardoor Vitesse met tien man eindigde. Eerder was Ajax via Dusan Tadic langszij gekomen. Hij zette de eindstand op het bord.

Angstgegner
Vitesse geldt als een serieuze angstgegner voor Ajax. Van de voorgaande twintig ontmoetingen wisten de Amsterdammers maar de helft te winnen: tien keer. Ook nu wist Ajax dus niet te winnen. En een zege in het Gelredome blijkt ook geen vanzelfsprekendheid, want in de laatste zestien thuiswedstrijden won Vitesse er negen en speelde het zevenmaal gelijk. Dat betekent dus dat de ploeg van Leonid Sloetski al zestien duels op rij ongeslagen is.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner