07.08.2019 15:15

20 jaar geleden was het meest bizarre duel ooit in België

Precies twintig jaar geleden startte het nieuwe seizoen in de Belgische Eerste Klasse voor KVC Westerlo en KRC Genk. Beide ploegen maakten er in de openingswedstrijd direct een gigantisch spektakel van, want er vielen onder meer twaalf goals.

De stand was na negentig minuten gelijk, waardoor het dus 6-6 was geworden. Maar dat was niet het enige opvallende aan de wedstrijd. Scheidsrechter Armand Ancion had het namelijk bijzonder druk in 't Kuipje, het stadion van KVC Westerlo. De arbiter strooide namelijk met kaarten en stuurde vier man van het veld: Benoît Thans en Marc Schaessens van de thuisploeg, terwijl Wilfried Delbroek en Chris Van Geem namens de bezoekende partij uit Genk moesten inrukken.

Het duel KCV Westerlo – KRC Genk van 20 jaar geleden samengevat:

  • 12 doelpunten
  • 9 gele kaarten
  • 4 rode kaarten
  • 5 strafschoppen

Bovendien werden er vijf strafschoppen benut. Een bizarre wedstrijd dus, waarvan je als speler verwacht dat die maar eenmaal in je leven voorbijkomt. Echter hadden beide clubs nog geen twee jaar daarvoor een soortgelijke wedstrijd afgewerkt. KRC Genk – KVC Westerlo eindigde toen in 5-5. Echter vielen er in dat duel niet zo veel (gele én rode) kaarten en penalty's. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner