11.08.2019 08:00

Maar twee spelers kennen langere goalreeks dan Tadić

Dušan Tadić heeft zijn geweldige vorm in thuiswedstrijden ook in het nieuwe seizoen doorgezet. In de Johan Cruijff Arena scoorde hij zaterdagavond voor de elfde wedstrijd op rij. Maar twee spelers kenden een langere doelpuntenreeks.

In de laatste tien wedstrijden van het seizoen 2018/2019 kwam Tadić tot scoren in Amsterdam en ook in de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen was hij trefzeker. De Serviër tekende voor het derde doelpunt van Ajax, dat via Donny van de Beek, Hakim Ziyech en twee doelpunten van Klaas Jan Huntelaar met 5-0 te sterk was voor FC Emmen.

Met een simpele intikker voor een leeg doel kwam de reeks van Tadić op elf trefzekere thuiswedstrijden op rij. Maar twee spelers in de Eredivisie wisten ooit een langere serie neer te zetten. Johan Cruijff en Jari Litmanen kwamen, ook in het shirt van Ajax, in respectievelijk dertien en twaalf opeenvolgende thuiswedstrijden tot scoren.

Langste doelpuntenreeks in thuiswedstrijden:

  1. Johan Cruijff (1967) - 13 wedstrijden
  2. Jari Litmanen (1994) - 12 wedstrijden
  3. Dušan Tadić (2019) - 11 wedstrijden

De laatste thuiswedstrijd dat Tadić niet tot scoren kwam was op 2 december 2018. Tegen ADO Den Haag maakte Ajax weliswaar liefst vijf doelpunten, maar de naam van de topscorer kwam niet op het scorebord.

Mijlpaal Huntelaar
Ook Klaas Jan Huntelaar had een bijzondere mijlpaal te pakken tegen FC Emmen. De spits kwam als invaller binnen de lijnen, maar wist in de beperkte speeltijd van ongeveer twintig minuten wel twee doelpunten te maken. Zijn totale productie kwam daarmee op 350 competitiedoelpunten.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner