11.08.2019 12:02

Jans loopt broodnodige punten mis bij MLS-debuut

Ron Jans zal met gemengde gevoelens terugkijken op zijn debuut met FC Cincinnati. Zijn ploeg kwam op een 2-0 voorsprong, maar speelde met 2-2 gelijk tegen Columbus Crew. Zo loopt Jans op de valreep dure punten mis.

Een driepunter kon niet op een beter moment komen, aangezien FC Cincinnati hekkensluiter is van de MLS. Met nog negen wedstrijd te gaan bedraagt de achterstand nog acht punten op directe concurrent Columbus Crew. Jans liet het met zijn ploeg dus na om bij zijn debuut meteen de eerste slag uit te delen.

Mocht FC Cincinnati het niet lukken om de rode lantaarn nog over te dragen, heeft dat weinig consequenties. Er is met de United Soccer Leagues (USL) weliswaar een lagere divisie, maar er zijn geen promotie-degradatieregelingen. Zo kan Jans met FC Cincinnati dan ook volgend seizoen op het hoogste niveau actief blijven.

Jans werd onlangs aangesteld door technisch directeur Gerard Nijkamp. De twee werkten eerder zeer succesvol samen bij PEC Zwolle, dus geheel verrassend was het niet dat Nijkamp Jans polste voor de functie. Met Maikel van der Werff stond er ook nog een voormalig Zwollenaar uit die tijd op het veld. Bij tegenstander Columbus Crew kwam Youness Mokhtar als invaller binnen de lijnen. De aanvaller heeft ook al een verleden bij PEC Zwolle.

De doelmannen aan beide kanten zijn ook bekend met de Eredivisie. Jans liet Przemysław Tytoń - voormalig Roda JC en PSV - zijn doel verdedigen. Eloy Room staat inmiddels bij Columbus Crew onder de lat, maar deed dat eerder voor Go Ahead Eagles, Vitesse en PSV.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner