16.08.2019 15:30

Janssen scoort al dertien Eredivisie-seizoenen op rij

Willem Janssen maakte afgelopen weekend de laatste FC Utrecht-treffer tijdens de zege van zijn ploeg op PEC Zwolle: 3-1. Het was een jubileumtreffer én eentje die een ongelooflijke reeks intact heeft gehouden.

Voor Janssen was het namelijk alweer zijn vijftigste Eredivisie-doelpunt uit zijn carrière. Namens Roda JC Kerkrade maakte de 33-jarige speler twintig treffers, als speler van FC Twente kwam hij tot acht doelpunten en sinds het seizoen 2013/14 is hij speler van FC Utrecht. Namens de Domstedelingen vond de aanvoerder al 22 keer het net. In totaal had Janssen daar 345 Eredivisie-wedstrijden voor nodig. 

Maar de verdediger, die bij zijn vorige werkgevers vooral als middenvelder werd opgesteld, heeft door zijn treffer tegen PEC Zwolle alweer voor het dertiende opeenvolgende Eredivisie-seizoen gescoord. Dat is de langstlopende reeks voor een speler uit de Eredivisie. Een bijzonder knappe prestatie dus van Janssen. Zijn eerste Eredivisie-treffer was namens Roda JC Kerkrade in het seizoen 2007/08, tijdens het 3-3 gelijkspel tegen SBV Excelsior.

De 13 Eredivisie-seizoenen op rij dat Willem Janssen al scoort:

Klik hier of op bovenstaande afbeelding om naar alle Eredivisie-duels van Janssen te gaan. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner