19.08.2019 07:45

PSG met de langste goalreeks in de Ligue 1-geschiedenis

Begin augustus wist Paris Saint-Germain de Trophée des Champions ten koste van Stade Rennes te winnen, maar zondagavond ging de topploeg onderuit (2-1) tegen diezelfde ploeg in de Franse Ligue 1. Een flinke domper, al zetten de mannen van Thomas Tuchel wel een recordreeks neer door veertig opeenvolgende duels te scoren. 

De gigantische serie van doelpunten van de landskampioen uit Frankrijk is een evenaring van het competitierecord. Racing Club de France scoorde namelijk tussen 1962 en 1964 eveneens in veertig wedstrijden op rij in de Ligue 1. Die reeks begon in november 1962 tegen Stade Reims (3-3) en liep tot januari 1964 tegen AS Saint-Étienne (1-2 verlies). Daartussen zat onder meer een 10-2 nederlaag tegen RC Lens, al wist Racing Club de France zelf ook een wedstrijd te winnen met acht goals verschil.

Paris Saint-Germain kan de doelpuntenreeks volledig zelf in handen nemen als het volgende week in eigen stadion Toulouse FC ontvangt en daarin minstens één treffer maakt. De laatste keer dat Les Parisiens het net niet vond in de Ligue 1 was tijdens het slotduel van het seizoen 2017/18. Pars Saint-Germain was op dat moment al lang en breed kampioen en kwam tegen SM Caen niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Rennes is angstgegner
De nederlaag tegen Stade Rennes was een opvallende, omdat Paris Saint-Germain al jaren oppermachtig is in de Ligue 1. Echter, als er één ploeg van de Parijse club kan winnen, is het Stade Rennes wel. In de laatste tien was er geen Franse club die vaker van Paris Saint-Germain wist te winnen dan Stade Rennes: 5 zeges in 19 onderlinge duels. 

 

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner