19.08.2019 13:00

Slechtste seizoensstart ooit van PEC Zwolle in Eredivisie

PEC Zwolle is bezig aan bedroevend begin van dit Eredivisie-seizoen. De ploeg van de nieuwe trainer John Stegeman haalde uit de eerste drie duels nog geen enkel punt en kent vooral qua tegentreffers een valse start.

Afgelopen vrijdag verloor de Overijsselse ploeg met 3-0 op bezoek bij Vitesse. Het betekende dat PEC Zwolle alweer negen tegentreffers moest incasseren dit seizoen, nadat het eerder al met twee keer 3-1 verloor van zowel Willem II als FC Utrecht. De negen goals die keeper Xavier Mous moest incasseren betekenen voor De Blauwvingers de slechtste start ooit in de geschiedenis na drie duels qua tegendoelpunten. Nooit eerder kreeg PEC Zwolle negen treffers of meer tegen na drie Eredivisie-duels in een nieuw seizoen. 

Vitesse verrast
Dat Vitesse in datzelfde duel de nul hield, was eveneens een verrassing. Bijna een jaar geleden lukte het de Arnhemmers om voor de laatste keer het doel schoon te houden in een thuiswedstrijd in de Eredivisie. Dat was op 7 oktober 2018, toen Heracles Almelo met 4-0 werd verslagen. Bovendien is het pas de eerste keer in vier seizoenen dat Vitesse in twee opeenvolgende wedstrijden de nul weet te houden. De laatste keer dat dit plaatsvond, was in oktober 2015. 

 

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner