22.08.2019 08:15

Zelfs Sol en Isak startten niet zo flitsend als Pavlidis

Evangelos Pavlidis is uit de startblokken geschoten dit Eredivisie-seizoen. De aanvaller van Willem II maakte in de eerste drie speelrondes, waarvan hij er maar twee in actie kwam, vier doelpunten waardoor hij topscorer is.

Daarmee is Pavlidis, die afgelopen januari van Borussia Dortmund II werd overgenomen, een begenadigd opvolger van de topspitsen die onlangs het shirt van Willem II droegen. Zowel Fran Sol als Alexander Isak groeiden namelijk in heel korte tijd uit tot absolute publiekslievelingen, voornamelijk omdat ze aan de lopende band scoorden. De Spanjaard Sol maakte in het shirt van de Tricolores in totaal 39 doelpunten in 79 duels, terwijl de Zweedse spits Isak tot 13 treffers kwam in 16 optredens. 

Als Pavlidis deze lijn ook maar enigszins doortrekt, eindigt de Griekse aanvaller aan het einde van dit seizoen ergens in de top van de topscorerslijst. Zijn start is in ieder geval veelbelovend en als we kijken hoeveel Eredivisie-wedstrijden zijn voorgangers Sol en Isak bij de start van een nieuw seizoen nodig hadden om tot vier doelpunten te komen, blijft Pavlidis de twee culthelden ruimschoots voor.

Aantal duels van Sol, Isak en Pavlidis om tot 4 Eredivisie-goals te komen:

  • Pavlidis (19/20) – 2 wedstrijden
  • Sol (18/19) – 4 wedstrijden
  • Isak (18/19) – 7 wedstrijden
  • Sol (17/18) – 8 wedstrijden
  • Sol (16/17) – 9 wedstrijden

 

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner