26.08.2019 09:00

Sparta en Twente schrijven historie met ongeslagen status

FC Twente en Sparta Rotterdam speelden allebei gelijk dit weekend, tegen respectievelijk sc Heerenveen (0-0) en PEC Zwolle (2-2). Daarmee zijn de promovendi uit de Keuken Kampioen Divisie nog steeds ongeslagen.

Het is voor de eerste keer in de geschiedenis van de Eredivisie dat twee gepromoveerde ploegen na vier speelrondes in de Eredivisie nog niet hebben verloren. Een unieke prestatie dus van de promovendi. Sparta Rotterdam startte met een 2-2 gelijkspel bij Feyenoord, terwijl vervolgens werd gewonnen van VVV-Venlo en ADO Den Haag met respectievelijk 4-1 en 1-2. Daar kwam het gelijke spel tegen PEC Zwolle van afgelopen zondag bij.

De ploeg van Gonzalo García García begon dit Eredivisie-seizoen met een heel knap gelijkspel tegen PSV. De Tukkers wonnen een week later met 1-3 bij FC Groningen, terwijl er daarna in een spektakelstuk gelijk werd gespeeld tegen RKC Waalwijk. Met de 0-0 tegen sc Heerenveen is FC Twente ook in het vierde duel ongeslagen gebleven. Of die status na de volgende speelronde nog staat, is nog maar de vraag. Dan ontvangt FC Twente in de Grolsch Veste FC Utrecht, terwijl Sparta Rotterdam bezoek krijgt van kampioen Ajax. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner