19.09.2019 12:45

Jans stevent met FC Cincinnati af op twijfelachtig record

Ron Jans speelde afgelopen nacht met FC Cincinnati tegen het Atlanta United FC van landgenoot Frank de Boer. De koploper van de Major League Soccer wist in het Nippert Stadium van FC Cincinnati met 0-2 te winnen.

Daardoor heeft de ploeg van Jans al 74 tegendoelpunten moeten incasseren dit seizoen in de Amerikaanse competitie. Die treffers waren niet allemaal onder leiding van Jans, want het seizoen werd begonnen met de Zuid-Afrikaanse trainer Alan Koch. Die werd na teleurstellende resultaten opgevolgd door de Franse oefenmeester Yoann Damet, maar begin augustus werd ook hij aan de kant gezet en sindsdien heeft Jans het voor het zeggen bij FC Cincinnati. 

De promovendus heeft momenteel een diepterecord geëvenaard met de 74 tegentreffers. Vorig seizoen eindigde Orlando City op de laatste plaats met eveneens 74 goals tegen. Dat is in de geschiedenis van de MLS het laagste aantal ooit. Jans kan met FC Cincinnati alleen houder van het negatieve record worden, maar dan mag de ploeg in de resterende wedstrijden tegen Chicago Fire, Orlando City en D.C. United geen enkele tegentreffer meer incasseren. Een behoorlijk ondenkbare situatie. 

Sinds de aantreding van Jans bij FC Cincinnati hield die ploeg namelijk slechts eenmaal de nul. Dat gebeurde in het uitduel bij Impact de Montréal (0-1). Jans was na het treffen met koploper Atlanta United FC onder de indruk van de ploeg van De Boer. "Onze afronding was erg slecht en zij gingen als beesten tekeer. Ze speelden met hun hart en Josef Martínez liet zien wat afronding is. Bij die tweede goal van hem heb ik zelfs geapplaudisseerd", liet Jans weten. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner