24.09.2019 11:45

Toptalent Ihattaren momenteel beste Eredivisie-speler

De spelers van Ajax domineerden tot afgelopen weekend de Spelersranking van Voetbal.com*. Echter hebben de Ajax-spelers na het duel met PSV (1-1) de eerste plaats moeten afstaan aan moeten afstaan aan PSV'er Mohamed Ihattaren.

De aanvallende middenvelder, die nog voor zowel Nederland als Marokko kan kiezen wat betreft zijn loopbaan als international, heeft een gemiddelde van 7,08 dit seizoen. Dat is het hoogste cijfer van alle Eredivisie spelers. Daarmee laat hij het Ajax-viertal Lisandro Martínez en Dušan Tadić (beiden een 6,83), Nicolás Tagliafico (6,75) en Sergiño Dest (6,73) nipt achter zich. De vijfde plaats wordt ingevuld door Teun Koopmeiners en Donyell Malen. Zij hebben allebei een 6,72 na zes Eredivisie-duels. 

De vijf best gewaarde spelers uit de Eredivisie:

  1. Mohamed Ihattaran, PSV  – 7,08
  2. Lisandro Martínez, Ajax – 6,83
    Dušan Tadić, Ajax – 6,83
  3. Nicolás Tagliafico, Ajax – 6,75 
  4. Sergiño Dest, Ajax – 6,73
  5. Teun Koopmeiners, AZ Alkmaar – 6,72
    Donyell Malen, PSV – 6,72

Na afloop van elk Eredivisie-duel delen De Telegraaf, Algemeen Dagblad en Voetbal International cijfers uit, zo ook na het trefffen tussen PSV en Ajax. Volgens de grootste media uit Nederland was Ihattaren de grote uitblinker tijdens de topper. De creatieveling kreeg daarin een gemiddelde van 7,5. Internationals Jeroen Zoet en Daley Blind waren met een 7,0 de spelers die achter Ihattaren volgden met de beste gemiddelde beoordeling na PSV-Ajax. 

* De cijfers geven een gemiddelde weer van de Nederlandse media De Telegraaf, Algemeen Dagblad en Voetbal International. Er worden alleen spelers in de lijst opgenomen die minimaal 50% van de wedstrijden hebben gespeeld en daarin ook een cijfer hebben ontvangen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner