26.09.2019 08:30

Reims verrast PSG met eerste thuisnederlaag in 1,5 jaar

Paris Saint-Germain is tegen een gevoelige nederlaag aangelopen. De kapitaalkrachtige ploeg uit de Franse Ligue 1 verloor in de competitie op eigen veld met 0-2 van laagvlieger Stade Reims, waardoor het ook 44 Ligue 1-duels geleden was dat PSG niet tot scoren kwam.

Het betekende dat de ploeg van Thomas Tuchel, dat het nog altijd moet doen zonder de aanvaller Kylian Mbappé en Edinson Cavani, de eerste nederlaag in het eigen Parc des Princes heeft geleden in bijna anderhalf jaar tijd. De laatste club die Paris Saint-Germain een nederlaag toebracht in eigen stadion was Stade Rennes. In mei 2018, toen Les Parisiens de landstitel al hadden binnengesleept, wonnen de bezoekers met 0-2. 

Paris Saint-Germain ziet dus een lange reeks van ongeslagen duels in thuiswedstrijden verbroken worden. De ploeg stond tot woensdagvond op 22 duels zonder nederlaag. Dat was vergeleken met clubs in Europa een heel lange serie, maar zeker geen record. Dat is namelijk PSV dat, na de thuisoverwinning van woensdagavond op FC Groningen (3-1), al 52 opeenvolgende Eredivisie-wedstrijden niet meer verloor in het eigen Philips Stadion. 

Clubs uit Europa met momenteel langste ongeslagen duels in eigen stadion*:

  1. PSV (Eredivisie) – 52 wedstrijden
  2. Liverpool FC (Premier League) – 43 wedstrijden
  3. Galatasaray SK (SüperLig) – 39 wedstrijden
  4. Ajax (Eredivisie) – 29 wedstrijden
  5. Juventus (Serie A) – 23 wedstrijden

* In bovenstaand lijstje zijn de elf beste competities van Europa opgenomen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner