30.09.2019 13:30

Mexicaan Vela evenaart goalrecord van De Boer-pupil

Afgelopen nacht evenaarde Carlos Vela het doelpuntenrecord in de Major League Soccer in één seizoen. De aanvaller van Los Angeles FC maakte de openingstreffer tijdens het 1-1 gelijkspel tegen Minnesota United FC.

Daardoor bracht de Mexicaanse aanvaller, die in Europa uitkwam voor onder meer Arsenal FC en Real Sociedad, zijn doelpuntentotaal naar 31 goals in de competitie van de Verenigde Staten. Daarmee is hij op gelijke hoogte gekomen met het record van Josef Martínez. De Venezolaanse spits uit de ploeg van Frank de Boer maakte vorig seizoen, toen nog onder leiding van Gerardo Martino, ook 31 doelpunten in de competitie, het hoogste aantal ooit. Zlatan Ibrahimović, speler van LA Galaxy, maakt ook nog kans op het record. De Zweedse spits staat momenteel op 29 doelpunten. 

Vela kan het record alleen in handen nemen, aangezien er nog één wedstrijd is te spelen. Op 6 oktober speelt Los Angeles FC de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen tegen Colorado Rapids. Daarna volgen de play-offs. Vorig seizoen maakte Martínez tijdens die play-offs nog eens vier doelpunten, waardoor hij in totaal op 35 treffers eindigde (eveneens een record). Los Angeles FC gaat ook sowieso play-offs spelen, want in het reguliere seizoen is het ongenaakbaar

Top drie meeste doelpunten ooit in een MLS-seizoen:

  1. 31 goals: Martínez (2018), Vela (2019, seizoen loopt nog)
  2. 29 goals: Ibrahimović (2019, seizoen loopt nog)
  3. 27 goals: Wondolowski (2012), Wright-Phillips (2014)

Top drie meeste doelpunten in de MLS + play-offs in één seizoen:

  1. 35 goals – Josef Martínez (Atalanta United, 2018)
  2. 33 goals – Roy Lassiter (Tampa Bay Mutiny, 1996)
  3. 32 goals – Carlos Ruiz (LA Galaxy, 2002)

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner