04.10.2019 12:15

RKC koerst af op grootste verdedigende misère ooit

Het gaat RKC Waalwijk sinds de promotie naar de Eredivisie nog niet voor de wind. De ploeg van trainer Fred Grim kreeg aanvankelijk nog de complimenten voor het goede spel, ondanks dat het geen punten opleverde. 

De laatste drie duels tegen PEC Zwolle, Sparta Rotterdam en Vitesse was het spel echter ook niet om naar huis te schrijven. In totaal kreeg de promovendus uit de Keuken Kampioen Divisie al 26 doelpunten om de oren. Als we het gemiddelde daarvan (3,25 tegengoals per duel) doortrekken, komt de ploeg uit op 110 tegentreffers aan het einde van dit seizoen. Sinds de eeuwwisseling presteerde geen enkele club zo slecht in defensief opzicht.

Een klein gelukje, dat zou net geen tegentreffersrecord betekenen. In het seizoen 1958/59 eindigde het Scheveningse SHS (Holland Sport) immers op 111 tegendoelpunten. Vrijdagavond spelen de Brabanders het uitduel met FC Groningen. In de vorige vier wedstrijden op verplaatsing kreeg het telkens minstens drie tegendoelpunten. Mochten de Groningers erin slagen om ook minstens drie goals te maken, is het voor de eerste keer in de geschiedenis van RKC dat dit in vijf opeenvolgende uitwedstrijden gebeurt. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner