05.10.2019 09:32

Uitblinkende Bizot blijft zijn collega's ver voor

Marco Bizot mag zich na dit weekend weer melden bij het Nederlands Elftal. Het is niet de eerste keer dat de doelman zijn opwachting maakt bij de selectie, maar dit seizoen hoeft niemand te twijfelen aan zijn kwaliteiten. De statistieken laten zien dat Bizot aan een erg sterk seizoen bezig is.

AZ Alkmaar hoefde dit seizoen pas drie tegentreffers te incasseren. Daarmee zijn ze de minst gepasseerde ploeg in de Eredivisie. PSV en Ajax doen het net wat minder, met respectievelijk vijf en zes doelpunten tegen. Met de 28-jarige Bizot in de gelederen mag AZ de handen dichtknijpen. Hij heeft het hoogste reddingspercentage van alle Eredivisie-keepers. Van de 23 schoten die hij op zich af heeft gekregen in 8 wedstrijden, liet hij er 3 door en hield hij er 20 tegen. Hiermee blijft hij onder andere André Onana (12 reddingen) en Jeroen Zoet (16) ruim voor.

Eredivisie-doelmannen met het hoogste reddingspercentage

  1. Marco Bizot – AZ Alkmaar (87 procent)
  2. Jeroen Zoet – PSV (76 procent)
  3. Warner Hahn – sc Heerenveen (74 procent)
  4. Joël Drommel – FC Twente (69 procent)
    Remko Pasveer – Vitesse (69 procent)

Over het kalenderjaar 2019 gezien, heeft Bizot al vijftien keer de nul gehouden in de Eredivisie. Het clubrecord van AZ staat op zeventien keer. In 1977 was Rizah Mešković de doelman die dat voor elkaar speelde. Met nog tien speelrondes voor de boeg in 2019 moet het voor de AZ-goalie te doen zijn dit record op zijn naam te zetten. In totaal speelde Bizot tot nu toe 76 Eredivisie-duels voor AZ. Hierin hield hij 32 keer zijn doel schoon.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner