06.10.2019 16:56

Fortuna deelt Feyenoord snelste vierklapper uit sinds 1973

Feyenoord beleefde zondag een rampzalige middag op bezoek bij Fortuna Sittard. Daags na de Europa League-opsteker tegen FC Porto (2-0) ging het in Limburg toch weer helemaal mis: 4-2. Na 46 minuten lagen er al 4 in, de snelste tegentreffers sinds 1973.

Amadou Ciss (tweemaal) en Cian Harries zetten voor rust een comfortabele 3-1 voorsprong neer voor Fortuna Sittard. Feyenoord kwam slecht uit de kleedkamers en kreeg direct na rust de vierde goal om de oren. 36 jaar geleden hadden de Rotterdammers voor het laatst al zo snel vier tegendoelpunten geïncasseerd. Destijds had De Graafschap 43 minuten nodig om 4 doelpunten te maken tegen Feyenoord. Dat was overigens een bizarre wedstrijd, waarin Feyenoord met 0-3 voor kwam, met 4-3 achter ging rusten, maar toch met 5-7 won.

De defensie van de Rotterdammers was vanaf de eerste minuut niet scherp. Ciss bracht Fortuna Sittard al na 99 seconden op voorsprong. Dat was voor Feyenoord de snelste tegengoal sinds de goal van Lasse Schöne in De Klassieker van april 2017. De Deen schoot in Amsterdam na 53 seconden een vrije trap tegen de touwen.

Na de vier treffers van Fortuna Sittard komt het totaal van Feyenoord al op zeventien uit negen duels. Alleen FC Twente, FC Emmen, PEC Zwolle, ADO Den Haag, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk incasseerden meer tegendoelpunten dan de Rotterdammers. 

Stam met slechtste start uit carrière
Het gaat Jaap Stam nog niet voor de wind als nieuwe trainer van Feyenoord. De oefenmeester, eerder actief bij Reading FC, PEC Zwolle en Jong Ajax, startte nog nooit eerder zo slecht. Met de Rotterdammers staat hij negende met dertien punten. Met Jong Ajax behaalde hij na negen duels hetzelfde aantal punten, in Zwolle kwam hij tot veertien punten en met Reading zeventien.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner