07.10.2019 10:45

Feyenoord presteert het slechtst ten opzichte van 18/19

AZ Alkmaar speelde zondagmiddag met 1-1 gelijk tegen Willem II, maar toch presteert de ploeg van Arne Slot bijzonder goed. De Alkmaarders staan derde met twintig punten en staan er een stuk beter voor dan vorig seizoen.

Onder leiding van John van den Brom had AZ in 2018/19 acht punten minder verzameld na negen wedstrijden. De ambitieuze ploeg stond destijds met twaalf punten op de zesde plaats. Net als AZ heeft ook Vitesse acht punten meer dan een jaar geleden. Daarmee presteren die twee clubs het beste ten opzichte van vorig seizoen. Ook FC Groningen doet het aanzienlijk beter. Een jaar geleden bungelde de ploeg van Danny Buijs nog onderaan de ranglijst met vier punten. Nu hebben de Groningers er al tien bij elkaar gesprokkeld, een verschil van plus zes.  

ADO Den Haag, Heracles Almelo en VVV-Venlo doen het een stuk minder goed dan een jaar terug. Toen hadden die drie clubs allemaal vijf punten meer dan het nu bezit. Toch doet één ploeg het nog slechter. Dat is het Feyenoord van Jaap Stam, dat uit de eerste negen wedstrijden slechts dertien punten verzamelde. Een jaar geleden stond Giovanni van Bronckhorst er met zijn selectie er een stuk beter voor. De Rotterdammers stonden destijds stevig op plek drie met twintig punten, een verschil van zeven ten opzichte van de huidige situatie. 

Klik hier of op de afbeelding om te vergroten. 

FC Twente, Sparta Rotterdam, RKC Waalwijk, NAC Breda, De Graafschap en SBV Excelsior zijn niet in onderstaand overzicht opgenomen, omdat die clubs in maximaal één van de laatste twee Eredivisie-seizoenen actief waren. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner