13.10.2019 14:01

The Guardian ziet 2 Nederlanders bij grootste talenten

De gerenommeerde Engelse krant The Guardian heeft een lijst met de zestig grootste talenten opgesteld. Daartussen prijken de namen van twee Nederlanders: Ryan Gravenberch (Ajax) en Mohamed Ihattaran (PSV).

De jaarlijks terugkerende lijst bestaat uit spelers die zijn geboren in 2002. Een jaar eerder werden Myron Boadu (AZ Alkmaar) en Daishawn Redan (destijds Chelsea FC, nu Hertha BSC) uitgekozen. Zij worden opgevolgd door de middenvelder van Ajax, die nog wacht op zijn grote doorbraak in de hoofdmacht, en Ihattaran, die al wel grote indruk maakt in Eindhoven.

Hofleverancier is Frankrijk met liefst vijf spelers. Volgens de journalisten moeten we Lucien Agoume (Inter), Adil Aouchiche (Paris Saint-Germain), Eduardo Camavinga (Stade Rennes), Nianzou Tanguy Kouassi (Paris Saint-Germain) en Georginio Rutter (Stade Rennes) in de gaten houden. Camavinga is de jongste speler uit de vijf topcompetities.

De nog altijd pas zestienjarige Ansu Fati is de blikvanger in de lijst. De aanvaller van FC Barcelona werd dit seizoen de jongste doelpuntenmaker ooit voor FC Barcelona. Ondanks zijn dubbele nationaliteit - Portugal en Spanje - zal hij voor de Spaanse nationale ploeg gaan uitkomen.

Betrouwbaarheid
In hoeverre dit soort lijsten een goede indicator zijn voor de potentie van een speler is nog altijd maar de vraag. Toch hebben van de lijst van vorig jaar een aantal spelers hun doorbraak beleefd. Rodrygo verkaste voor 45 miljoen euro naar Real Madrid, Mason Greenwood valt regelmatig in bij Manchester United en Lee Kang-in is smaakmaker bij Valencia CF.

Nederlandse spelers bij Next Generation door de jaren heen:

  • 2019: Ryan Gravenberch (Ajax) en Mohamed Ihattaran (PSV)
  • 2018: Myron Boadu (AZ) en Daishawn Redan (Chelsea)
  • 2017: Lutsharel Geertruida (Feyenoord) en Kik Pierie (sc Heerenveen)
  • 2016: Matthijs de Ligt (Ajax) en Tahith Chong (Manchester United)
  • 2015: Javairo Dilrosun (Manchester City), Justin Bijlow (Feyenoord) en Timothy Fosu-Mensah (Manchester United)
  • 2014: Abdelhak Nouri (Ajax) en Jari Schuurman (Feyenoord)

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner