18.10.2019 08:30

RKC verrassend met de meest scorende verdediging

RKC Waalwijk is de minst scorende ploeg in de Eredivisie. De ploeg van Fred Grim wist dit seizoen nog maar acht keer het net te vinden, terwijl ADO Den Haag, FC Groningen en VVV-Venlo tien keer trefzeker waren.

Opvallend is dat de doelpuntenverdeling bij de Waalwijkers heel ver uit elkaar ligt. De verdediging is namelijk veruit de meest scorende linie van de club. Zo maakten Melle Meulensteen (twee goals), Ingo van Weert, Paul Quasten en Hannes Delcroix vijf van de acht doelpunten in de Eredivisie. Geen enkele andere Eredivisie-club heeft zo'n veelscorende verdedigende linie als RKC Waalwijk. 

Aantal goals van de verdedigers:

  1. 5 goals – RKC Waalwijk
  2. 4 goals – Ajax, PSV
  3. 3 goals – ADO Den Haag, Fortuna Sittard, Feyenoord

Bij de meeste clubs maken de aanvallers de dienst uit als het gaat om meeste doelpunten. Logisch, daar staan ze immers ook voor. Toch zijn er nog een hoop ploegen waar ook de middenvelders veel weten te scoren. Bij VVV bijvoorbeeld, want de middelste linie was goed voor zeven doelpunten, terwijl de aanvallers van de Venlonaren slechts twee goals produceerden. 

Aantal goals van de middenvelders:

  1. 7 goals – VVV-Venlo
  2. 6 goals – FC Twente, PEC Zwolle
  3. 5 goals – AZ Alkmaar, Fortuna Sittard, FC Groningen

Bij Ajax en PSV doen de aanvallers wel waar ze voor betaald worden. Bij de gedoodverfde kampioenskandidaten staan de voorste spelers namelijk op respectievelijk 22 en 17 treffers. Daarachter blijken de aanvallers van het zeer verrassende Sparta Rotterdam zeer makkelijk het net te vinden. 

Aantal goals van de aanvallers:

  1. 22 goals – Ajax
  2. 17 goals – PSV
  3. 14 goals – Sparta Rotterdam

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner