18.10.2019 14:15

Huntelaar net boven Malen als meest effectieve speler

De meest bewierookte speler van de Eredivisie-velden dit seizoen is ongetwijfeld Donyell Malen. De aanvaller van PSV maakte dit seizoen al tien treffers in negen duels en is daarmee ruimschoots topscorer.

De kersverse international van het Nederlands elftal scoort daarmee in 2019/20 vaker dan één keer per Eredivisie-optreden. Toch moet Malen, die tot de laatste twintig kanshebbers behoort voor de Golden Boy-award, één speler op de Nederlandse velden voor zich dulden als het gaat om effectiviteit. Dat is Ajax-aanvaller Klaas-Jan Huntelaar. De routinier maakte de helft van het aantal treffers van Malen (vijf goals), maar had daar een stuk minder speeltijd voor nodig (341 minuten).

Van alle spelers die dit seizoen minstens driehonderd minuten in actie kwamen, is Huntelaar dus het meest effectief. De spits heeft slechts 68 Eredivisie-minuten nodig om het net te vinden. Malen doet het ook uitstekend, maar scoort eens per 78 minuten. Beide aanvallers zijn de enige twee spelers in de Eredivisie die gemiddeld meer dan één keer per wedstrijd trefzeker zijn.

Eredivisie-spelers die minst aantal minuten nodig hebben om te scoren:

  1. Huntelaar (Ajax) – 68 minuten
  2. Malen (PSV) – 78 minuten
  3. Pavlidis (Willem II) – 117 minuten
  4. Idrissi (AZ) – 119 minuten
  5. Promes (Ajax) – 123 minuten

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner