20.10.2019 09:51

Van Bommel weet geen raad tegen het linkerrijtje

Zaterdagavond ging PSV pijnlijk onderuit in de Galgenwaard tegen FC Utrecht (3-0). Rode kaarten voor Nick Viergever en Jorrit Hendrix gaven nog een extra smet op de avond. Zo'n nederlaag was niet de eerste voor Mark Van Bommel. Onder de oefenmeester van PSV pakte de ploeg uit Eindhoven slechts twee punten in uitwedstrijden tegen Ajax, Feyenoord, AZ Alkmaar, Vitesse en tweemaal FC Utrecht.

In het seizoen 2018/19 wist PSV veertien punten te verzamelen in uitwedstrijden tegen ploegen die in het linkerrijtje geëindigd zijn. Tegen clubs uit het rechterrijtje pakten de Eindhovenaren 23 punten. Wanneer dat in een ander perspectief wordt geplaatst: PSV leed tegen het rechterrijtje in uitwedstrijden maar vier verliespunten, terwijl het uiteindelijke linkerrijtje dertien punten van het team van Van Bommel wist af te houden.

Slecht uit de interlandperiode gekomen
Met negen man eindigde PSV de wedstrijd tegen FC Utrecht. Na de tweede rode kaart konden de Utrechters verder uitlopen, waardoor er een duidelijke 3-0 op het scorebord kwam te staan. Het was de derde keer dat er twee PSV'ers in één duel van het veld werden gestuurd. Daarnaast is het voor het eerst in elf Eredivisie-duels dat PSV niet tot scoren kwam. De laatste keer dat de ploeg van Van Bommel niet wist te scoren, was in het uitduel tegen AZ op 12 mei van dit jaar (0-1).

Twee PSV'ers in één duel rood

  • Nick Viergever en Jorrit Hendrix - FC Utrecht - PSV (2019)
  • Edison Méndez en Danko Lazović - PSV - NEC Nijmegen (2009)
  • Ernest Faber en Wim Jonk - PSV - Ajax (1998)

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner