23.10.2019 14:00

Hoofdprijs voor Verbeek: eerste prolongatie in 41 jaar

Gertjan Verbeek heeft met Adelaide United de FFA Cup, de Australische beker, gewonnen. Dat deed de Nederlandse oefenmeester met overtuigende cijfers: competitiegenoot Melbourne City FC werd met 4-0 verslagen.

Een jaar geleden wist Adelaide United de beker ook al te winnen, destijds werd het Sydney FC van Siem de Jong (de middenvelder ontbrak weliswaar) met 2-1 in de finale verslagen. In Australië komt het zelden voor dat een club de bekercompetitie twee keer achter elkaar weet te winnen. De laatste keer dat dit gebeurde was 41 jaar geleden. Brisbane City SC legde in 1977 en 1978 beslag op de beker. 

De 4-0 overwinning van de ploeg van Verbeek op Melbourne City FC was overigens een revanche van een week geleden. De Australische A-League is namelijk al twee wedstrijden onderweg. In speelronde twee ging Adelaide United met 2-1 onderuit bij Melbourne City FC. Een week daarvoor verloor Verbeek met 2-3 van Sydney FC. Daardoor deelt het met nul punten de laatste plek en was bekersucces meer dan welkom voor de Nederlander. Adelaide United is nu met drie eindzeges gedeeld recordwinnaar van de beker.  

De 4 recordwinnaars, clubs die de FFA Cup 3 keer wonnen:

  • Adelaide United
  • Adelaide City FC
  • APIA Leichhardt Tigers
  • Hakoah Sydney City East

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner