27.10.2019 08:02

Huntelaar is ultieme Klassieker-specialist

Ajax en Feyenoord maken zich op voor De Klassieker in de Johan Cruijff Arena. Klaas Jan Huntelaar is niet zeker van een basisplaats, maar Erik ten Hag doet er goed aan om de spits wel op te stellen.

Huntelaar is uitermate succesvol in de ontmoetingen tussen Ajax en Feyenoord. Deze eeuw maakte de 36-jarige Huntelaar liefst acht doelpunten in negen Klassiekers, geen enkele speler maakte er meer. Daarmee komt hij op de vierde plaats op de topscorerslijst aller tijden, voor Marco van Basten en Johan Cruijff.

Meeste goals in De Klassieker:

  1. Sjaak Swart - 14
  2. Ruud Geels - 10
  3. Jari Litmanen - 9
  4. Klaas Jan Huntelaar - 8
  5. Marco van Basten, Johan Cruijff - 7

Eenmaal kwam Huntelaar dus niet tot scoren toen hij tegen de aartsrivaal aantrad. Dat was in op 11 november 2007, toen beide ploegen met 2-2 gelijk speelden in De Kuip. Huntelaar was wel beslissend met een assist op de gelijkmaker van Dennis Rommedahl.

Onneembare vesting in Amsterdam
Rotterdammers kijken graag terug naar 28 augustus 2005, toen Feyenoord voor het laatst won in Amsterdam (1-2). Sindsdien werden er liefst dertien Klassiekers gespeeld in de thuisbasis van Ajax zonder zege voor de uitploeg. Maar series zijn er om gebroken te worden, dachten de Rotterdammers ook vorig seizoen. Toen wist Feyenoord al dertien wedstrijden zowel uit als thuis niet te winnen, maar werd daar met een 6-2 zege op imponerende wijze een eind aan gemaakt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner