27.10.2019 20:37

Kaartloze Klassiekers gepaard met monsterscores

Ajax overrompelde Feyenoord zondagmiddag: 4-0. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük hield zijn kaarten op zak, wat al voor de tweede keer op rij gebeurde in De Klassieker. Bij de laatste ontmoeting tussen beide ploegen werden er ook geen kaarten getrokken, maar regende het wel doelpunten: 6-2.

Deze eeuw gebeurde het maar tweemaal dat er geen gele of rode kaarten werden genoteerd bij duels tussen Ajax en Feyenoord. Dat gaat om de laatste twee Klassiekers. In De Kuip schotelde Danny Makkelie vorig seizoen geen enkele speler een kaart voor, ondanks dat er flink wat reden voor frustratie was bij de Amsterdammers. En Feyenoord werd zondagmiddag van het kastje naar de muur gestuurd en onderging dat gelaten.

Ajax schoot uit de startblokken en kwam al na zeven minuten op een 2-0 voorsprong via Hakim Ziyech en Nicolás Tagliafico. Dat was al de snelste marge van twee goals ooit in een Klassieker, maar het werd nog erger voor de ploeg van Jaap Stam. Binnen veertig minuten hadden David Neres en Donny van de Beek de score verder uitgebouwd. In mei 1957 kwam Feyenoord voor het laatst zo snel met 4-0 achter te staan. USV Elinkwijk won destijds met 5-1.

De Amsterdammers lieten het bij de vier doelpunten, wat een evenaring is van de grootste zeges op Feyenoord deze eeuw. In 2006 (4-0) en 2009 (5-1) was er eerder een marge van vier. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner