03.11.2019 11:07

Ihatarren van cruciaal belang voor winstpercentage PSV

Mohamed Ihattaren hakte zondagochtend de knoop door: de PSV'er gaat voor het Nederlands elftal uitkomen. De zeventienjarige drukt dit seizoen enorm zijn stempel op het spel van zijn ploeg en is in korte tijd onmisbaar geworden.

Daags na het teleurstellende gelijkspel van PSV op bezoek bij Sparta Rotterdam (2-2), waarin Ihattaren negentig minuten op het veld stond, kwam zijn beslissing naar buiten. Bondscoach Ronald Koeman reageerde uiteraard verheugd op de keuze van Ihattaren. Hij krijgt dan ook een speler tot zijn beschikking die grote indruk maakt in de Eredivisie en Europa. Tegen Sporting CP werd hij de jongste speler ooit die een dubbele assist gaf in één wedstrijd in de Europa League. In de Eredivisie staat de teller op één goal en één assist.

Met zijn goede spel kwam Ihattaren zelfs even aan kop van de Voetbal.com-spelersranking. Uit de gemiddelde rapportcijfers van Voetbal International, Algemeen Dagblad en De Telegraaf scoort de middenvelder een 6,79. Alleen Daley Blind is momenteel beter gewaardeerd.

Voor PSV speelde hij pas vijftien duels, negen in de Eredivisie en zes Europees, maar in die korte tijd is hij onmisbaar geworden. In de duels waarin Ihattaren ontbrak in de basisopstelling won PSV maar 53 procent van de wedstrijden. Als Mark van Bommel hem wel vanaf het begin liet spelen, wonnen de Eindhovenaren 73 procent van de duels.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner