03.11.2019 16:13

Advocaat rekent bij debuut af met absolute angstgegner

Dick Advocaat is zijn klus bij Feyenoord gestart met een overwinning. Op bezoek bij VVV-Venlo werd een simpele zege geboekt: 0-3. Vanzelfsprekend is de overwinning allerminst, de Venlonaren presteerden buitengewoon goed tegen Feyenoord en Advocaat kent doorgaans een valse start in de Eredivisie.

Na het vertrek van Jaap Stam stond er voor Advocaat direct een zware kluif op het programma. VVV is al jaren een plaaggeest voor de Rotterdammers, ondanks de zeges voor Feyenoord in de laatste twee duels. Van alle clubs in de Eredivisie heeft Feyenoord alleen tegen Ajax (24%) een lager winstpercentage dan tegen VVV-Venlo (39%), maar Advocaat kwam met zijn ploeg goed door de vuurproef heen. Via Nicolai Jørgensen en Steven Berghuis was het verschil al na een half uur gemaakt. Zo boekte Feyenoord voor het eerst in de geschiedenis drie opeenvolgende overwinningen op VVV.

Feyenoord is de zevende club voor Dick Advocaat als hoofdtrainer in de Eredivisie. Alleen Fritz Korbach, Piet de Visser (beiden zeven) en Bert Jacobs (acht) haalden dat aantal minimaal ook. Eerder was Advocaat hoofdtrainer bij HFC Haarlem, SVV Schiedam/FC Dordrecht, PSV, AZ Alkmaar, Sparta Rotterdam en FC Utrecht.

Bij die klussen begon Advocaat meestal met een valse start. De zege met Feyenoord op VVV-Venlo is pas zijn tweede overwinning bij een debuut. Met HFC Haarlem (1-2 tegen Feyenoord), SVV (0-0 tegen Feyenoord), PSV (0-1 tegen Ajax), AZ (0-1 tegen PSV), nogmaals PSV (2-3 tegen RKC Waalwijk), Sparta (0-1 tegen Vitesse) en FC Utrecht (0-1 tegen Feyenoord) wist hij zijn eerste wedstrijd niet te winnen. Alleen bij het tweede dienstverband in Alkmaar wist Advocaat zijn debuut in winst om te zetten, tegen SC Cambuur (3-1). Daar komt na de wedstrijd met Feyenoord tegen VVV-Venlo een tweede zege bij.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner