03.11.2019 21:04

FC Emmen volledig afhankelijk van thuiswedstrijden

FC Emmen boekte zondagmiddag alweer de vierde thuiszege van het seizoen tegen Vitesse (2-1). De ploeg pakte al haar punten op De Oude Meerdijk en moet het extreem erg hebben van de thuiswedstrijden. Geen ploeg is zo afhankelijk van het eigen stadion.

Middels een bliksemstart - met doelpunten van Michael de Leeuw en Nikolai Laursen - werd al snel afstand genomen van Vitesse. De voorsprong werd vervolgens zeventig minuten lang met succes verdedigd. FC Emmen staat dankzij de nieuwe driepunter dertiende in de Eredivisie. De ranglijst op basis van thuiswedstrijden toont de ploeg op de zesde plaats, terwijl het hekkensluiter is op basis van uitwedstrijden. Dat verschil is voor geen enkele ploeg in de Eredivisie zo groot.

FC Utrecht, dat zondagmiddag met liefst 6-0 won van Fortuna Sittard, moet het ook hebben van de thuiswedstrijden. Alleen Ajax presteerde beter in het eigen stadion dan de Domstedelingen. Met 18 goals voor en 4 tegen is het ook alleen Ajax dat vaker scoorde (20) en minder doelpunten tegen (1) kreeg.

Voor sc Heerenveen geldt juist een heel ander verhaal. De Friezen boekten drie van de vier zeges buiten het eigen Abe Lenstra Stadion. Alleen AZ (vier) en Ajax (vijf) wisten meer uitwedstrijden te winnen.

Pijnlijke middag voor Vitesse en Fortuna
Vitesse en Fortuna Sittard waren zondag de dupe van de overwinningsdrift van respectievelijk FC Emmen en FC Utrecht. De Arnhemmers verloren voor de tweede wedstrijd op rij, de eerste dubbele nederlaag onder het bewind van Leonid Slutskiy.

Voor Fortuna Sittard waren de problemen groter in Utrecht. De Limburgers gingen met een flinke nederlaag van het veld en doelman Alexei Koșelev moest liefst zes keer vissen. Zijn teller staat dit kalenderjaar al op tachtig tegendoelpunten, een aantal dat in de geschiedenis van de Eredivisie nooit eerder is aangetikt. Fortuna Sittard heeft nog zes wedstrijden tot de ingang van 2020, waaronder de uitwedstrijden tegen PSV ook nog op het programma staat.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner