04.11.2019 11:45

Kum na rood tegen Feyenoord in discutabel lijstje

VVV-Venlo zag zondagmiddag Christian Kum voortijdig het veld verlaten met een rode kaart. De centrale verdediger kreeg tegen tijdens de 0-3 nederlaag op eigen veld tegen Feyenoord tweemaal geel en staat zodoende in een discutabel rijtje. 

In het verleden liep de Duitser al viermaal eerder tegen een rode kaart aan en drie keer was dat als speler van een andere Eredivisie-club. Toen Kum het shirt van Roda JC Kerkrade, sc Heerenveen en ADO Den Haag droeg, werd hij namelijk ook al eens van het veld gestuurd. Zondag, in zijn 297e Eredivisie-wedstrijd, kreeg de routinier dus voor zijn vierde werkgever rood. Slechts twee andere spelers presteerden ooit hetzelfde als Kum.

Ook Michael Lamey en Ramon Zomer kregen namelijk ooit vier rode prenten voor vier verschillende Eredivisie-clubs. Lamey in 139 optredens namens RKC Waalwijk, FC Utrecht, AZ Alkmaar en PSV, terwijl rood kreeg toen hij de clubkleuren van FC Twente, NEC Nijmegen, sc Heerenveen en Heracles Almelo verdedigde. Zomer speelde in totaal 325 keer in de Eredivisie. 

Spelers met de meeste rode kaarten (4) in de Eredivisie voor verschillende clubs:

 • Christian Kum
  VVV-Venlo, Roda JC Kerkrade, sc Heerenveen, ADO Den Haag
   
 • Michael Lamey
  RKC Waalwijk, FC Utrecht, AZ Alkmaar, PSV
   
 • Ramon Zomer
  FC Twente, NEC Nijmegen, sc Heerenveen, Heracles Almelo

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner