04.11.2019 14:00

De 10 slechtste aankopen in dit Eredivisie-seizoen

Afgelopen zomer hoopten de Eredivisie-clubs zich allemaal te versterken. Sommige ploegen slaagden daar uitstekend in, want spelers als Lisandro Martínez (Ajax), Joey Veerman (sc Heerenveen) Mauro Júnior (Heracles Almelo) laten voorlopig een uitstekende indruk achter. 

Daarentegen zijn er ook een hoop gekochte of gehuurde spelers die flink teleurstellen in dit seizoen. Gebaseerd op de Spelersranking van Voetbal.com, die is opgebouwd aan de hand van de cijfers van Voetbal International, het Algemeen Dagblad en De Telegraaf, blijkt dat vooral nieuwelingen van VVV-Venlo niet in de smaak vallen. Haji Wright krijgt de laagste beoordeling van alle spelers, een 5,16. Daarmee is hij de slechtste aankoop in de Eredivisie. Ook de VVV'ers Elia Soriano, Richard Neudecker, Thorsten Kirschbauw en Jerome Sinclair behoren tot deze discutabele top tien. 

Spelers als Eric Botteghin en Sam Larsson van Feyenoord staan heel laag op de normale Spelersranking, maar zij waren het afgelopen seizoen al actief in de Eredivisie namens hun huidige club en worden dus niet opgenomen in onderstaand overzicht. Ploeggenoot Luciano Narsingh staat wel in de top tien, want met een 5,42 is hij de vierde slechtste nieuweling dit seizoen. 

De top 10 nieuwe spelers met de laagste beoordeling in de Spelersranking:

 1. Haji Wright (VVV) – 5,16
 2. Elia Soriano (VVV) – 5,35
 3. Jay-Roy Grot (Vitesse) – 5,38
 4. Luciano Narsingh (Feyenoord) – 5,42
 5. Richard Neudecker (VVV) – 5,44
 6. Thorsten Kirschbaum (VVV) – 5,46
 7. Jerome Sinclair (VVV) – 5,47
 8. Dylan Vente (RKC) – 5,52
  Julio Pleguezuelo (Twente) – 5,52
 9. Dennis Johnsen (Zwolle) – 5,53
 10. George Cox (Fortuna) – 5,57

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner