05.11.2019 08:15

Van den Berg weg bij NEC: meer kaarten dan minuten

Joey van den Berg is niet langer speler van NEC Nijmegen. Waar hij vorig seizoen nog tot dertig competitiewedstrijden kwam namens de club uit Gelderland, is zijn inbreng dit seizoen zeer minimaal.

De voormalig middenvelder van onder meer sc Heerenveen en PEC Zwolle kwam dit seizoen namelijk geen minuut in actie namens de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Opvallend is wel dat Van den Berg, die bekendstaat als een harde speler en een notoire kaartenpakker, wel op de bon werd geslingerd in 2019/20. Dat gebeurde in de eerste wedstrijd van dit seizoen tegen FC Eindhoven. Van den Berg zat toen op de reservebank, maar kreeg wel geel van scheidsrechter Sander van der Eijk. Zodoende verlaat Van den Berg NEC met meer gele kaarten dan speelminuten dit seizoen. 

De 33-jarige speler verzamelde twaalf rode kaarten op de Nederlandse velden. Daarvoor had de middenvelder, die ook als centrale verdediger uit de voeten kan, 156 wedstrijden voor nodig in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en de TOTO KNVB beker. Daarnaast kreeg Van den Berg ook nog eens 67 gele kaarten. 

"Vorig seizoen zijn we met Joey aan een nieuwe uitdaging bij NEC begonnen. Helaas heeft dit voor beide partijen niet tot het gewenste resultaat geleid. Het spreekt voor zicht dat we dit allemaal liever anders hadden gezien. De afgelopen dagen hebben we de situatie besproken en besloten om de wegen te scheiden", liet algemeen directeur Wilco van Schaik op de eigen website weten. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner