10.11.2019 10:00

Marktwaarde Eredivisie-talenten door het dak na goede start

Na een veelbelovende start is het prijskaartje van een aantal talenten in de Eredivisie astronomisch gestegen. Ajax is met vier spelers het beste vertegenwoordigd in de top tien, gevolgd door de voorhoede van AZ.

De aanval van AZ maakt grote indruk. Myron Boadu, Calvin Stengs en Oussama Idrissi spelen menig defensie dol. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat geïnteresseerde clubs opeens aan hele andere eisen moeten voldoen om één van die spelers aan te trekken dan voor 1 juli. Boadu kende een stijging van liefst 275 procent ten opzichte van afgelopen zomer na zijn zeven goals en drie assists. Stengs is met twaalf miljoen de duurste speler van de Alkmaarders.

Bij Ajax is rechtsachter Sergiño Dest de grote verrassing dit seizoen De Amerikaan heeft nu een marktwaarde van 5,5 miljoen euro, waar dat in de zomer net twee ton was. Lisandro Martínez en Edson Álvarez zijn vooral grote stijgers door het bedrag dat Ajax voor de Zuid-Amerikanen neerlegde, terwijl de interesse van Real Madrid het prijskaartje van Donny van de Beek veel goed deed.

Nummer één
De ranglijst wordt aangevoerd door Donyell Malen. De aanvaller van PSV zag zijn waarde met liefst elf miljoen euro stijgen na zijn spetterende seizoensopening. Malen werd een scorende international voor Oranje en is met tien goals de huidige topscorer van de Eredivisie.

Verrassende Feyenoorder
De aanwezigheid van Marcos Senesi in de top tien is zeer opmerkelijk. De Argentijn maakt geen denderende indruk bij Feyenoord en van de trainers krijg hij nog nauwelijks het vertrouwen. Jaap Stam en Dick Advocaat gaven liefst zestien spelers meer speelminuten dan de kersverse aankoop. In dat laatste feit zit juist de beoordeling van zijn stijgende marktwaarde.

Feyenoord maakte liefst zeven miljoen euro naar San Lorenzo om het contract van de verdediger af te kopen, terwijl Senesi maar ruim twee miljoen euro waard was. Doordat de Rotterdammers bereid waren dat bedrag te betalen, is de marktwaarde van Senesi met 211 procent omhoog geschoten.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner