10.11.2019 18:28

Lange reeks zonder zege geen uitzondering voor PSV

PSV wist zondagmiddag al voor de zesde wedstrijd op rij niet te winnen. Op bezoek bij Willem II werd de derde competitienederlaag van het seizoen geleden, net zoveel als in het gehele vorige seizoen.

Na FC Utrecht (3-0), LASK Linz (0-0), AZ Alkmaar (4-0), Sparta Rotterdam (2-2) en LASK Linz (4-1) was PSV ook niet de meerdere voor Willem II: 2-1. In de vorige vijftig Eredivisiewedstrijden werden net zoveel nederlagen geleden als in de laatste vier duels door de ploeg van Mark van Bommel.

Een reeks van zes wedstrijden zonder overwinning is dramatisch voor een ploeg als PSV, maar zeker geen uitzondering. De laatste keer dat het de Eindhovenaren gebeurde was onder leiding van de vorige trainer, Phillip Cocu. In november en december 2013 stokte de reeks in de zevende wedstrijd. En eerder dat seizoen werd een sterke opening van de competitie (drie zeges) geen vervolg gegeven, door tussen augustus en september vervolgens ook zes wedstrijden niet meer te winnen.

De langste reeks van de laatste jaren werd neergezet tussen maart en april 2007. Toen bleef de Eindhovense formatie liefst zeven wedstrijden zonder zege. Het is aan PSV om dat aantal thuis tegen sc Heerenveen niet te evenaren.

Malaise PSV, furore Willem II
Ergens anders in Brabant was het zondagmiddag wel feest. Willem II wist dankzij twee doelpunten van Che Nunnely te winnen van de provinciegenoot. De ijzersterke start van de Tilburgers aan de competitie werd daarmee een vervolg gegeven. De ploeg staat keurig zesde met 22 punten. Sinds 1999 pakte Willem II niet zoveel punten uit dertien wedstrijden.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner