11.11.2019 08:30

Oud-Eredivisionisten bezorgen Seattle MLS-kampioenschap

Seattle Sounders is voor de tweede keer in de geschiedenis kampioen geworden van de Major League Soccer, de competitie in de Verenigde Staten. In de finale van de MLS Cup won de ploeg van Toronto FC: 1-3.

De score werd geopend door Kelvin Leerdam, al kreeg Toronto FC-verdediger Justin Morrow de treffer op zijn naam als eigen doelpunt. De rechtsback die in Paramaribo werd geboren en in Nederland uitkwam voor onder meer Feyenoord en Vitesse was dit seizoen een vaste waarde bij Seattle Sounders en beloonde dat met de openingstreffer tijdens het titelduel. In de Seattle-zege zat nog een Eredivisie-tintje, want Ajacied Nicolás Lodeiro gaf vervolgens de assist op de 0-2 van Víctor. Raúl Ruidíaz maakte de derde treffer van Seattle Sounders. 

Altidore
Bij de bezoekers uit Toronto zorgde voormalig AZ Alkmaar-aanvaller Jozy Altidore het duel. Hij maakte vlak voor tijd de 3-1. Bij Toronto FC speelde ook Michael Bradley negentig minuten mee. De middenvelder uit Amerika kwam tussen 2006 en 2008 uit voor sc Heerenveen. Sinds 2014 komt hij uit voor de club uit de Verenigde Staten, daarvoor speelde hij nog voor onder meer Aston Villa en AS Roma.

Seattle Sounders heeft de MLS Cup nu dus voor de tweede keer gewonnen, net als Houston Dynamo, San Jose Earthquakes en Sporting Kansas City. Alleen D.C. United (vier eindzeges) en Los Angeles Galaxy (vijf eindzeges) werden vaker landskampioen van de Verenigde Staten. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner