14.11.2019 09:00

Ajax-target dé absolute clean sheet-koning dit seizoen

Na zijn uitstekende vorige seizoen leek Ajax-keeper André Onana een transfer naar het buitenland te maken, maar de Kameroener bleeft Ajax trouw. Dit seizoen keept Onana weer de sterren van de hemel waardoor een transfer nog waarschijnlijker is. 

Directeur voetbalzaken Marc Overmars houdt rekening met een vertrek en heeft met onder meer Bruno Varela en Kjell Scherpen twee potentiële opvolgers in huis. Toch kijkt Ajax ook bij andere clubs en volgens Daily Mercato is de Eredivisie-kampioen geïnteresseerd in de Servische sluitpost Predrag Rajković. De boomlange landgenoot van Dušan Tadić, die ook op het lijstje van Ajax stond toen Jasper Cillessen vertrok, komt uit voor Stade Reims nadat hij afgelopen zomer was overgestapt van Maccabi Tel Aviv.

In de Franse Ligue 1 is de 24-jarige Rajković met zes tegentreffers de minst gepasseerde keeper van de competitie, gevolgd door Keylor Navas van Paris Saint-Germain die er acht om zijn oren kreeg. Van de vijf Europese topcompetities is er ook geen keeper die vaker zijn goal doel schoon hield dan Rajković. De sluitpost stapte in dertien Ligue 1-duels negen keer zonder tegentreffer van het veld. Atlético Madrid-doelman Jan Oblak volgt achter het Ajax-target met zeven clean sheets.

Keepers uit de 5 topcompetities met de meeste clean sheets: 

  1. Rajkovic (Reims) – 9 clean sheets
  2. Oblak (Atlético) – 7 clean sheets
  3. Lafont (Nantes), Butelle (Angers), Simón (Bilbao), Rui Silva (Granada) – 6 clean sheets

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner