19.11.2019 09:30

Feest in Suriname na eerste Gold Cup-ticket ooit

Suriname heeft zich geplaatst voor de Gold Cup 2021, het equivalent van het EK in Noord- en Midden-Amerika. Dat deed het land door met 0-2 te winnen bij Nicaragua in de Nations League divisie B. Daarin eindigde het als groepswinnaar met dertien punten.

Bij 'Natio' was Nigel Hasselbaink dinsdagnacht de debutant. De voormalig speler van PSV, Go Ahead Eagles en SBV Excelsior maakte de 0-2. Het andere doelpunt kwam op naam van Ivenzo Comvalius. De ploeg van Dean Gorré, die vroeger in Nederland voetbalde voor onder meer Ajax, Feyenoord en FC Groningen, heeft zich zodoende voor de eerste keer ooit geplaatst voor de Gold Cup.

Wel deed Suriname mee aan de voorganger van het toernooi, dat de naam CONCACAF Championship droeg. De laatste keer dat de ploeg dit toernooi speelde, was in 1985. Suriname eindigde destijds met één punt laatste in de poule achter Honduras en El Salvador.

Tekst gaat door onder de tweets. 

Curaçao
Naast Suriname is ook Curaçao zeker van deelname aan eindtoernooi. 'Dushi Korsow' eindigde in divisie A als nummer twee van de poule en hield zodoende Haiti achter zich. Samen met Costa Rica kwalificeerde Curaçao zich vanuit Groep D voor het continentale toernooi. De ploeg van onder meer Juninho en Leandro Bacuna, Brandley Kuwas en Eloy Room doet in 2021 voor de derde achtereenvolgende keer meer aan de Gold Cup. In de zomer van 2019 bereikte het de kwartfinale waar het met 0-1 verloor van de Verenigde Staten. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner