21.11.2019 13:00

Ten Hag en Ajax-spelers talrijk aanwezig in topranglijst

In de ranglijst die ESPN heeft uitgegeven, krijgt Erik ten Hag lovende kritieken. Het medium uit de Verenigde Staten maakt jaarlijks een top tien van de op dit moment beste trainers en spelers van elke positie.

De Ajax-oefenmeester wordt op dit moment gezien als de derde beste trainer ter wereld, achter Jürgen Klopp en Pep Guardiola. Wel laat Ten Hag trainers als Mauricio Pochettino, Diego Simeone en Carlo Ancelotti achter zich. "De manier waarop zijn avontuurlijke en jonge team grootmachten als Juventus en Real Madrid uitschakelde, bevestigen zijn status als Europese toptrainer", laten de Amerikanen weten.

Naast Ten Hag staan ook André Onana (#10 keeper), Nicolas Tagliafico (#10 linksback), Donny van de Beek (#3 aanvallende middenvelder), David Neres (#8 rechtsbuiten) en Dušan Tadić (#10 spits) in de top tien van beste spelers op hun positie. Van de Beek laat onder meer Kai Havertz, David Silva, Christian Eriksen en Paul Pogba achter zich. De Oranje-international wordt net als de andere Ajacieden bedolven onder de complimenten.

"Eén van de grootste verrassingen in de afgelopen zomer was dat Ajax Donny van de Beek wist te behouden, terwijl de rijkste clubs ter wereld achter hem aanzaten. Hij bewijst elke keer waarom hij één van de meest veelbelovende middenvelders ter wereld is." Wellicht heeft de recente samenwerking tussen Ajax en ESPN de lijst enigszins beïnvloed. Begin oktober sloten beide parten namelijk een mediapartnership.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner