23.11.2019 08:45

Goalgetter Boadu troeft alle -21 spelers in Europa af

De jeugdopleiding van AZ Alkmaar begint zijn vruchten af te werpen. In de basiself van de nummer twee van de Eredivisie lopen onder meer Teun Koopmeiners, Owen Wijndal, Calvin Stengs en Myron Boadu.

Die laatste twee spelers zijn vooral in aanvallend opzicht heel belangrijk voor AZ. Beide spelers waren hadden al een groot aandeel in een heleboel Alkmaarse treffers. Van de tien grootste competities uit Europa zijn er slechts vier spelers jonger dan 21 jaar die direct betrokken zijn bij minstens tien doelpunten, als aangever of als eindstation. Boadu, met zijn achttien jaar de jongste van de lijst, scoorde acht keer en gaf drie assists, Stengs was vier keer doelpuntenmaker en gaf zes assists.

Naast het duo van AZ is er nog één Eredivisie-speler terug te vinden in de lijst: Donyell Malen van PSV. De aanvaller van de Eindhovense ploeg maakte dit seizoen al tien doelpunten en was daarnaast goed voor één assist. De enige speler die niet uit de Eredivisie komt, speelt wel vlakbij Nederland. In België kan KAA Gent-aanvaller Jonathan David dezelfde cijfer weerleggen als Boadu: acht goals, drie assists.

Spelers (-21) van de 10 beste Europese competities met 10+ goals/assists:

  • Boadu (AZ, 18 jaar) – 11 doelpunten (8 goals, 3 assists)
  • David (Gent, 19 jaar) – 11 doelpunten (8 goals, 3 assists)
  • Malen (PSV, 20 jaar) – 11 doelpunten (10 goals, 1 assist)
  • Stengs (AZ, 20 jaar) – 10 doelpunten (4 goals, 6 assists)

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner