25.11.2019 14:00

Creatieve Ihattaren in recordvorm bij kwakkelend PSV

Mohammed Ihattaren genoot zichtbaar van de terugkeer van Steven Bergwijn en Donyell Malen in de basis bij PSV. Hoewel de meeste aandacht ging naar de van blessures herstelde twee aanvallers, was de middenvelder zondag dé uitblinker.

Dat deed Ihattaren in het 2-1 gewonnen duel met sc Heerenveen. De aanvallende middenvelder miste ook een deel van de laatste wedstrijden van PSV, maar niet zo veel als Bergwijn en Malen. Zonder die Oranje-internationals leek de zeventienjarige spelmaker ook weg te zakken. Met Bergwijn en Malen aan de aftrap had Ihattaren twee spelers op het veld staan die zijn creatieve vermogen begrepen.

Want wat te denken van de schitterende pass vanaf de rechterflank op Malen, die echter last had van de uitstormende Heerenveen-keeper Warner Hahn? Of de biljartstool van Ihattaren met buitenkant links in de zestien van Heerenveen die zo in voeten belandde van Bergwijn? Het waren twee prachtige momenten en tekenen van een speler die een heel grote toekomst te wachten staat. 

Het toptalent, die iets meer dan een maand geleden bekendmaakte dat hij voor het Nederlands elftal wilde uitkomen in plaats van voor de nationale ploeg van Marokko, steekt de laatste tijd dus in geweldige vorm. Dat toonden ook de individuele cijfers van Ihattaren, want tegen Heerenveen creëerde hij zeven kansen. In al zijn 23 Eredivisie-optredens was hij niet eerder zo vaak betrokken bij een eindpass die een grote kans opleverde. Een persoonlijk record dus voor de PSV'er. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner