30.11.2019 11:13

Opgestapte Slutskiy van hero to zero in maand tijd

Leonid Slutskiy is opgestapt als oefenmeester van Vitesse. Na een zinderende seizoensstart kwam de Arnhemse ploeg in het slob terecht. De Russische trainer wist het tij niet te keren en vertrekt per direct bij Vitesse. "Ik zal Nederland missen", waren een van zijn laatste woorden als coach van de Nederlandse club. Slutskiy was sinds juli 2018 trainer van Vitesse. 

Vitesse verloor vrijdagavond met 3-2 van sc Heerenveen. De Arnhemmers hadden al gauw een riante 0-2 voorsprong te pakken, maar toch ging het voor de vijfde keer op rij mis. Na tien wedstrijden had Vitesse 23 punten verzameld, het hoogst aantal punten ooit voor de ploeg in de Eredivisie na tien wedstrijden. Na vijftien duels staat de teller nog altijd op 23 punten. Daarmee heeft Vitesse hun eigen negatieve clubrecord geëvenaard. Slechts drie keer eerder verloor de Arnhemse ploeg vijf duels op rij. Voor Slutskiy was het voldoende om zijn biezen te pakken. 

Voorsprong niet kunnen vasthouden
Sc Heerenveen bleek bij machte de 0-2 achterstand om te draaien. Het was de derde thuisoverwinning voor de Friezen dit seizoen, die door de drie punten geklommen zijn naar de vierde plaats in de Eredivisie. Vitesse moet sc Heerenveen voorbij laten gaan, zij zakken naar plaats zes. Maar twee keer eerder kon Vitesse bij een voorsprong van minimaal twee goals geen overwinning over de streep trekken. 

Verlies Vitesse na voorsprong van twee doelpunten of meer

  • sc Heerenveen (3-2) - 29 november 2019
  • FC Groningen (4-3) - 1 oktober 2006
  • sc Heerenveen (3-2) - 13 december 1997

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner