02.12.2019 07:30

Alleen VVV slechter dan PSV in de laatste 6 wedstrijden

De gifbeker moet helemaal leeg bij PSV. Zondagavond verspeelde de ploeg van Mark van Bommel opnieuw ontzettend dure punten. Uit bij FC Emmen kwamen de Eindhovenaren niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Het betekent dat PSV blijft steken op slechts één zege in de laatste zes Eredivisie-duels. Daarnaast speelde het twee duels gelijk, een magere score van vijf punten. In alle competities, dus inclusief de Europa League, won PSV slechts eenmaal in negen wedstrijden, een nog slechtere reeks. Toch lijkt Van Bommel nog het vertrouwen te hebben van de leiding bij PSV. En dat is qua doelpunten eigenlijk een onbegrijpelijk verhaal.

In de laatste zes Eredivisie-speelrondes incasseerde namelijk alleen VVV-Venlo meer tegentreffers dan de Brabantse ploeg. De Limburgers kregen er negentien tegen, PSV dertien. Ook qua gemaakte doelpunten is VVV de enige ploeg die het nog minder goed deed. VVV scoorde vier keer, maar de productie van PSV stokt ook bij slechts zes treffers. 

Jong PSV beter dan PSV vs. FC Emmen
Vorig seizoen wist PSV ook niet te winnen bij FC Emmen. Destijds eindigde het in 2-2. Daardoor heeft de ploeg van Van Bommel nog nooit een zege geboekt in Drenthe. Opvallend is dat Jong PSV al wel eens wist te winnen bij FC Emmen. Daar had de beloftenploeg uit Eindhoven wel meer wedstrijden (5 duels) de tijd voor gekregen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner