03.12.2019 14:30

Tadić en Ziyech heersen in Europa in 2019 met assists

Voor Ajax was 2019 een fabelachtig seizoen, waarin het na vijf jaar weer de landstitel won en de halve finale van de Champions League bereikte. Ook na de zomer is de ongekende vorm weer doorgetrokken.

Dit seizoen is de ploeg van Erik ten Hag net als in 2018/19 een veelscorende machine, al springt er geen speler écht uit als absolute topscorer. Liefst zes spelers (Dušan Tadić, Hakim Ziyech, Quincy Promes, Klaas Jan Huntelaar, Donny van de Beek en David Neres) vonden dit seizoen al vijf keer of vaker het net in de Eredivisie. Als het gaat om assisten springen er wel twee spelers ver bovenuit: Tadić en Ziyech.

In vergelijking met alle spelers die actief zijn op het hoogste niveau in Europa staat er geen maat op het duo van Ajax. Tadić gaf namens de Amsterdammers en Servië in heel 2019 liefst 31 assists, terwijl Ziyech 30 keer aangever was bij een duel van Ajax of Marokko. Met die overweldigende aantallen laat het tweetal iedereen ver achter zich. Achter Tadić en Ziyech volgen Artem Dzubya (Zenit Sint-Petersburg) en Kevin De Bruyne (Manchester City) met respectievelijk 26 en 24 assists. 

Spelers uit hoogste competities in Europa met meeste assists (club, land):

  1. Dušan Tadić (Ajax, Servië) – 31 assists
  2. Hakim Ziyech (Ajax, Marokko) – 30 assists 
  3. Artem Dzubya (Zenit, Rusland) – 26 assists
  4. Kevin De Bruyne (Man City, België) – 24 assists 
  5. Jaloliddin Masharipov (Tashket, Oezbekistan) – 21 assists
  6. Peter Michorl (LASK, Oostenrijk) – 21 assists 
  7. Pizzi (Benfica, Portugal) – 20 assists

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner