14.12.2019 09:02

Zoekend PSV met bedroevende cijfers naar angstgegner

Mark van Bommel mag zondagmiddag met zijn manschappen aantreden in De Kuip. Het vertrouwen zal de laatste weken in elk geval niet zijn toegenomen in Eindhoven. Helemaal in uitwedstrijden is het elftal flink zoekende. De laatste uitzege in de Eredivisie dateert alweer van 29 september.

Ruim drie maanden geleden wist PSV voor het laatst een driepunter te noteren buiten het Philips Stadion. PEC Zwolle werd, toen de Eindhovenaren nog niet in een crisis zaten, met 0-4 verslagen. De vier daaropvolgende wedstrijden buiten Eindhoven ging PSV de bietenbrug op tegen FC Utrecht (3-0) en Willem II (2-1). Sparta Rotterdam (2-2) en FC Emmen (1-1) hielden de ploeg van Van Bommel op een gelijkspel. Acht van de laatste negen duels werden niet gewonnen door PSV. De laatste keer dat het te maken had met een reeks als deze, was in 2007. In dat jaar wisten de Eindhovenaren zeven keer op rij niet te winnen.

De spelers van PSV mogen hun borst nat maken voor zondag, want een duel in Rotterdam-Zuid loopt vaker slecht dan goed af voor de Eindhovenaren. In competitieverband ging PSV 63 keer op bezoek bij Feyenoord. Slechts twaalf ontmoetingen daarvan werden gewonnen door de Brabanders. Vorig seizoen eindigde Feyenoord – PSV in een 2-1 overwinning voor de Rotterdammers. De wereld zag er toen nog heel anders uit voor de mannen uit Eindhoven, aangezien dat hun eerste nederlaag van het seizoen betekende. Van Bommel zou dit weekend waarschijnlijk liever een andere tegenstander hebben gehad na de blamage tegen Rosenborg BK (1-1).

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner