22.12.2019 10:58

Buitenaardse voorhoede PSG rijgt records aaneen

Paris Saint-Germain tekende zaterdagavond al voor het 43ste competitiedoelpunt van dit seizoen. De ploeg kan teren op een ongekend sterke voorhoede: Kylian Mbappé, Neymar, Edison Cavani, Ángeli Di María en Mauro Icardi.

De aanvallers waren tegen Amiens SC betrokken bij alle doelpunten, niet voor het eerst dit seizoen. Mbappé (2 goals), Neymar en Icardi waren de doelpuntenmakers, waar alleen Juan Bernat nog tussen wist te komen met een assist. In 24 van de laatste 25 goals van PSG kwam de goal en/of assist van die vijf sterren. In dit gehele seizoen maakte de ploeg uit de hoofdstad al 67 doelpunten in alle competities, met liefst 58 keer een beslissende inbreng van Mbappé, Neymar, Cavani, Di Maria of Icardi.

Met een dubbelklapper werd Mbappé de gevierde man. Een dag na zijn 21ste verjaardag bracht hij zijn kalendertotaal op 30 goals. Dat is het hoogste aantal van een speler sinds Hervé Revelli (AS Saint-Étienne) in 1969 tot 31 doelpunten kwam. Het supertalent heeft nog de pech dat hij door blessures geregeld aan de kant stond. Dit seizoen speelde Mbappé 12 van de mogelijke 19 wedstrijden (11 doelpunten), vorig seizoen waren dat er 29 van de 38 (33 doelpunten).

Voor de ploeg van Thomas Tuchel was de zege op Amiens de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. In 2019 kwam PSG in 38 wedstrijden in de Ligue 1 tot scoren, een aantal dat in de geschiedenis van de Franse competitie nog nooit eerder is gehaald. In maar 1 wedstrijd hield de tegenstander de nul, dat was Stade Reims (0-2) in september. Het gehele vorige seizoen maakte PSG minstens 1 doelpunt in elke competitiewedstrijd.

Toch is de ploeg dit seizoen niet ongenaakbaar. Naast Stade Reims, wisten ook Stade Rennes (1-2) en Dijon FCO (1-2) te winnen van de Parijzenaars. In die duels stonden maximaal 3 van de grote 5 sterren op het veld. Ondanks de nederlagen gaat PSG wel met een comfortabele voorsprong van 7 punten de Kerstdagen in, en dan heeft de ploeg ook nog een wedstrijd minder gespeeld dan naaste achtervolger Olympique Marseille.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner