23.12.2019 13:30

Vertrek Slutskiy levert Vitesse beste reeks op in 4 jaar

Eind november verloor Vitesse met 2-3 bij sc Heerenveen, het was de vijfde Eredivisie-nederlaag op rij. Het zorgde ervoor dat Leonid Slutskiy opstapte bij de Arnhemmers, maar sindsdien gaat het weer goed met de club.

Met interim-trainer Joseph Oosting behaalde Vitesse liefst zeven punten in drie duels. Er werd gelijkgespeeld tegen Feyenoord (0-0) en tweemaal met 3-0 gewonnen van FC Twente en VVV-Venlo. Het betekende voor Vitesse drie opeenvolgende wedstrijden in de Eredivisie waarin het geen tegentreffer hoefde te incasseren. De laatste keer dat de club uit Gelderland een soortgelijke reeks neerzette, was vier jaar geleden. In 2015 won Vitesse met 3-0 van De Graafschap, met 5-0 van FC Groningen en speelde het met 0-0 gelijk tegen Heerenveen. 

Riechedly Bazoer, Tim Matavž en Bryan Linssen waren afgelopen zondag tegen VVV de doelpuntenmakers. Laatstgenoemde scoorde met een kopbal, iets wat inmiddels een specialiteit is geworden van de slechts 1,65 meter lange aanvaller. In totaal maakte Linssen in heel 2019 zeven doelpunten met zijn hoofd. Daarmee is hij de tweede speler in deze eeuw met minstens zeven kopdoelpunten. In 2013 lukte het de boomlange Mike Havenaar (1,94 m) dit ook. De Japanner met Nederlandse roots maakte eveneens zeven goals met zijn hoofd. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner