24.12.2019 11:00

De meest scorende teams van alle Nederlandse divisies

Het is winterstop in Nederland en dat betekent dat al het voetbal (van Eredivisie tot aan de vierde klasse) voor een aantal weken stilligt. In de Eredivisie is Ajax de meest scorende ploeg, maar hoe zit het met de competities daar vlak onder?

In de Keuken Kampioen Divisie zitten twee ploegen die aardig in de buurt komen van de Amsterdammers, al hebben clubs uit die competitie al wel twintig duels gespeeld. Opvallend is dat niet alleen de hoofdmacht van Ajax veel scoort, ook Jong Ajax vindt makkelijk het net. Met 54 doelpunten is de ploeg van Mitchell van der Gaag de meest trefzekere ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie. De belofteploeg uit Amsterdam wordt gevolgd door SC Cambuur, dat 48 doelpunten maakte.

De amateurclub met de meeste goals is Sparta Nijkerk. De Derdedivisionist maakte in vijftien duels al 44 doelpunten. Dat zijn gemiddeld 2,93 goals per wedstrijd. Alleen Ajax doet het wat dat betreft beter dan de promovendus uit Nijkerk. De ploeg van Erik ten Hag maakt gemiddeld 3,2 doelpunten per Eredivisie-duel. 

Clubs met 40+ goals in de Eredivisie t/m derde divisie:

  1. Ajax – 58 goals (18 duels)
  2. Jong Ajax – 54 goals (20 duels)
  3. SC Cambuur – 48 goals (20 duels)
  4. Sparta Nijkerk – 44 goals (15 duels)
  5. IJsselmeervogels – 43 goals (16 duels)
  6. PSV – 42 goals (18 duels)
  7. SBV Excelsior – 41 goals (20 duels)
  8. HHC Hardenberg – 40 goals (16 duels)
    OSS '20 – 40 goals (15 duels)

In de hoogste vijf competities van Nederland is Robert Mühren de meest trefzekere speler. De aanvaller van SC Cambuur was al goed voor vijftien doelpunten namens de koploper uit de Keuken Kampioen Divisie. Daarmee jaagt de aanvaller op zijn beste seizoen ooit als het gaat om goals. In het seizoen 2013/14 eindigde Mühren als speler van FC Volendam op 25 doelpunten. Gemiddeld maakte hij destijds 0,74 goals per duel, momenteel is zijn gemiddelde 0,75. 

Topscorers per competitie in de Nederlandse divisies:

  • Eredivisie: Cyriel Dessers (Heracles Almelo) – 12 goals
  • Keuken Kampioen Divisie: Robert Mühren (SC Cambuur) – 15 goals
  • Tweede Divisie: Raily Ignacio (AFC) en Danny van den Meiracker (IJsselmeervogels) – 12 goals
  • Derde Divisie (za): Steve Schalkwijk (GOES) – 11 goals
  • Derde Divisie (zo): Jos Peltzer (Oss '20) – 12 goals 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner