17.08.2013 18:00

Voorbeschouwing PSV - Go Ahead Eagles

Van harte welkom bij de wedstrijd PSV Eindhoven tegen Go Ahead Eagles. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag van deze wedstrijd. Onder de knop wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

Beide teams zijn goed aan de competitie begonnen. PSV won op bezoek bij ADO Den Haag met 3-2 en won vorige week in eigen huis met 5-0 van NEC Nijmegen. Met name Zakaria Bakkali maakte een grote indruk. De 17-jarige Belg werd opgeroepen voor de Belgische nationale elftal, maar raakte op een training geblesseerd aan zijn lies.

Go Ahead Eagles begon met een gelijkspel in Utrecht, maar won een week later bij de terugkeer van de Eredivisie aan de Vetkampstraat met 2-1 van ADO Den Haag. Marnix Kolder maakte het winnende doelpunt voor de Eagles.

In 2007 werd deze wedstrijd voor het laatst gespeeld, PSV won met 3-2 in de achtste finale van de KNVB Beker. Timmy Simons, Arouna Koné en Jefferson Farfán waren trefzeker voor PSV, terwijl Ceriel Oosthout en een eigen doelpunt van Jan Kromkamp de Deventerse doelpunten voor hun rekening namen.

De laatste keer dat deze wedstrijd in competitieverband werd gespeeld was in 1996. PSV won de wedstrijd met 3-1. Toine Rorije zette Go Ahead Eagles nog wel op voorsprong, maar dankzij doelpunten van Boudewijn Zenden, Phillip Cocu en Luc Nilis wonnen de Eindhovenaren alsnog.

Zoals eerder gezegd moet PSV het vandaag doen zonder Zakaria Bakkali, daarnaast ontbreekt ook Luciano Narsingh nog altijd. De rappe rechtsbuiten is echter op de weg terug en lijkt zijn rentree snel te gaan maken. Tegenover de afwezigheid van Bakkali en Narsingh staat de terugkeer van Ji-Sung Park. De Zuid-Koreaan wordt voor een jaar gehuurd van Queens Park Rangers en is eindelijk speelgerechtigd, hij zit echter niet bij de wedstrijdselectie. Stijn Schaars en Karim Rekik kampten met lichte blessures, maar zijn op tijd hersteld voor deze wedstrijd. Waar Rekik in de basis zal beginnen, moet Schaars het doen met een plaats op de bank. Florian Jofzefzoon en Oscar Hiljemark starten in de basis.

Bij Go Ahead Eagles ontbreken Kevin Spanjaard (knie) en Michel Gerritsen Mulkes (enkel) nog altijd. Joey Godee is ook nog niet van de partij, de aanvaller is nog niet wedstrijdfit na zijn liesblessure. De Eagles kunnen wel een beroep doen op nieuwkomer Erik Falkenburg, de middenvelder zal op de bank beginnen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner