17.08.2013 20:00

PSV blijft ongeslagen

PSV heeft ook haar derde wedstrijd winnend afgesloten. Ondanks een sterke eerste helft van de Eagles won PSV in eigen huis met 3-0 van Go Ahead Eagles. Florian Jozefzoon, Oscar Hiljemark en Memphis Depay waren trefzeker voor de Eindhovenaren.

PSV en Go Ahead Eagles deden in het eerste half uur niet veel voor elkaar onder. Beide teams creëerde  echter ook geen grote kansen. Georginio Wijnaldum was er in dat half uur het dichtste bij. De middenvelder stond geheel vrij in het strafschopgebied en kopte een voorzet van Florian Jozefzoon voorlangs. De Eagles kregen ook een aardige mogelijkheid in het eerste half uur. Deniz Türüç nam een vrije trap in de buurt van de hoekvlak, de bal ging richting de inkomende Jop van der Linden. De centrale verdediger schoot vanaf de hoogte van de strafschopstip op het doel, Jeroen Zoet stond op de goede plek en bracht redding. Een kwartier voor rust nam PSV het heft in handen. Keer op keer bleek Eloy Room echter een te grote sta-in-de-weg. Memphis Depay was er het dichtste bij. Hij schoot, nadat Tim Matavž de bal had teruggelegd, de bal via de vingertoppen van Room op de paal.

Waar PSV het in de eerste helft nog moeilijk had met Go Ahead Eagles, was daar in de tweede helft niet veel van terug te zien. Al vrij snel in de tweede helft stond PSV met 2-0 voor. Het eerste doelpunt kwam op naam van Jozefzoon. Matavž stond op de achterlijn en gaf de bal voor op Jozefzoon, de rechtsbuiten kon van dichtbij met links de bal in het doel tikken. Evan later stond het al 2-0 voor de Eindhovenaren. Depay probeerde een combinatie met Matavž aan te gaan, maar verdediger Bart Vriends kon ertussen komen. De bal kwam voor de voeten van Oscar Hiljemark terecht, de controleur van PSV twijfelde niet en haalde verwoestend uit. Room was kansloos op het harde schot. Na de 2-0 voorsprong controleerde PSV de wedstrijd, lange tijd viel er ook niks meer te beleven. Kort voor tijd wist PSV de voorsprong nogmaals te vergroten. Depay mocht een vrije trap nemen op 28 meter van het doel, de linkerspits schoot de bal met een flinke zwabber richting het doel. Room zat er nog wel aan, maar kon een derde doelpunt van PSV niet voorkomen.

De 3-0 overwinning van PSV zorgt ervoor dat de Eindhovenaren ongeslagen blijven. Door de nederlaag van FC Groningen is PSV op dit moment de enige koploper. De overige concurrenten, sc Heerenveen en PEC Zwolle, kunnen nog wel op gelijke hoogte komen. Volgende week moet PSV op bezoek in Almelo bij Heracles terwijl het midweeks nog tegen AC Milan aan moet treden. Go Ahead Eagles ontvangt volgende week FC Groningen.